Blogg

Midsommar

23.06.2014 19:37

Firade midsommar på Sandhamn. På midsommarafton var det dans runt midsommarstången som vanligt, det var mycket folk trots lite moln och regn men ibland tittade solen fram och sken på alla midsommarfirare. Det var något filmbolag där och filmade. Det var många båtar i hamnen vid KSSS brygga och båtägarna firade en trevlig midsommar. På kvällen var det ganska lugnt i hamnen, allt var stängt som Värdshuset och Dykarbaren, bara Klubben hade öppet och där var det fullt på Seglarrestaurangen och i den nyrenoverade Pub Almagrundet. Det var ovanligt mycket poliser och vakter i hamnen. Såg en skylt där det stod att inga ungdomar under 20 år tilläts dricka alkohol och det var inte tillåtet att dricka alkohol utomhus på Sandhamn under hela helgen, om en polis såg det hällde de ut alkoholen. Ordning och reda, det och vädret bidrog till den relativt lugna stämning på Sandhamn för att vara en midsommarafton, förutom på en båt i hamnen där de dansade och spelade musik på högsta volymen. Dagen efter däremot var det slut på det lugna för då hade allt öppnat igen och då var det mycket folk som spelade hög musik, dansade och festade. På söndagen hade de flesta som festat åkt hem och de flesta båtarna vid KSSS brygga hade åkt in till stan. Solnedgången på midsommarafton var magisk, solen sken otroligt starkt fast klockan var nio på kvällen, det regnade inte ändå syntes en regnbåge över Korsö från Kvarnberget sett. Många med sommarhus var ute med sina familjer och vänner. Allt var grönt, det blommade överallt, sommaren är här. På midsommardagen fortsatte vi att renovera vårt hus som vi hållt på med de senaste fem åren, målade klart en husvägg och ett par fönster. Det finns mycket att göra på semestern, gräsmatta och häckar som ska klippas, fönster och husväggar som ska målas både utvändigt och invändigt.

Camilla

Läs mera

Kristi Himmelsfärdshelg

03.06.2014 14:32

Kristi Himmelsfärdshelg. Ganska fint väder, många husägare ute, många båtar i hamnen. Jobbade som vanligt med att renovera huset och sköta trädgården. Gräset var högt och det blommar för fullt i alla rabatter. Nu är det syrénernas tid och de doftar underbart, vi har vita och lila syrener på tomten. Vissa körsbärsträd blommar och är otroligt vackra med sina skära små blommor i stora klassar, fullt på varje gren. Jag renoverade fönster som jag skrapade, oljade in, kittade och målade vita. Min son målade husets ena yttervägg. Det finns alltid något att göra, arbete finns det gott om. Försöker att njuta av vår vackra trädgård med alla blommor, träd och buskar mellan sysslorna. Lite molnigt ena dagen men sol de andra dagarna, solen värmer och piggar upp. Det var ytterligare ett bröllop på Sandhamn under helgen, många finklädda bröllopsgäster passerade förbi på väg till kyrkan.

Camilla

Läs mera

Sandhamn i maj

20.05.2014 11:02

Maj och fortfarande lugnt, anstormningen av ön har inte börjat än. Ser några bröllopsgäster, hör kyrkklockorna, vet att det är ännu ett bröllop på gång, det är ju snart pingst. Det är ganska många båtar vid KSSS klubbhus men de åker söndag kväll. Man ser de sommargäster som har sommarhus att de jobbar på trädgården och huset, det snickras, målas, gräs klipps och det vårstädas. Grannar hälsar på varann efter den långa vintern. Jag har målat en dörr på vårt hus och min son har målat inne i matrummet. Det blommar för fullt i trädgården och på gräsmattan så det går inte att klippa gräset, det finns liljekonvalj, blåsippor, pärlhyasint, gullvivor, pingst- och påskliljor, tulpaner och mycket mer. Körsbärsträden blommar och det doftar underbart.

Camilla

Läs mera

Första bloggen

19.05.2014 15:51

Vår nya blogg lanserades idag. Du kan läsa nya inlägg i denna blogg via RSS feed.

Läs mera
Objekt: 21 - 24 av 24
<< 1 | 2 | 3